InterConnect se bavi poslovnim povezivanjem, na potpuno drugačijem nivou.

Serija događaja koji se ponavljaju a pokreće ih globalna ekonomija koja se povezuje sa Srbijom i regionom Zapadnog Balkana. Koncept kao što je InterConnect ranije nije postojao. Donosioci odluka iz malih i srednjih preduzeća i višemilionskih kompanija dolaze u region Zapadnog Balkana i dele interes za poslovanjem sa lokalnim donosiocima odluka, prilagođenih trenutnim i budućim potrebama. Ono što InterConnect čini jeste da ih sve okupi na jednom mestu. To je događaj koji se ponavlja, koji se održava dva puta godišnje, u proleće i u jesen, u formi konferencije i samita.

Privredna komora Srbije (PKS)  je nezavisna, savremena i odgovorna nebudžetska institucija, nacionalna asocijacija svih srpskih privrednika koja svoju tradiciju, iskustvo, znanje i stručnost stavlјa u službu najbolјeg interesa svojih članica i srpske privrede. PKS je zakonom definisana kao asocijacija privrednih društava i preduzetnika. 165 godina tradicije komorskog sistema Srbije i razgranata komorska mreža, predstavništva u inostranstvu, garant su efikasne primene mehanizama podrške privredi i privrednicima kroz svoje delatnosti.

Povezuje celokupnu privredu Srbije u jedinstveni sistem, razvrstan po ekonomskim sektorima u 19 poslovnih asocijacija i po regionima u 17 regionalnih komora, uključujući grad Beograd. Kreiranje prepoznatlјivosti Srbije kao zemlјe tržišne ekonomije, investicionih mogućnosti, otvorenih granica, spremne da se na konkurentan način uklјuči u evropske tokove naše je suštinsko opredelјenje.

Projekat „Velika mala privreda“ (Big Small Businesses) predstavlja petogodišnju aktivnost (2022-2027) koja osnažuje aktere na srpskom tržištu da vode lokalizovane inicijative koje podstiču rast malih i srednjih preduzeća (MSP). Ova aktivnost jača veze MSP-a sa pružaocima poslovne podrške kako bi se poboljšala njihova produktivnost i profitabilnost; proširuje izvoz MSP-a na regionalna, EU i druga tržišta; i jača pristup MSP-a finansijskim instrumentima.

Projekat Velika mala privreda finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a realizuje ACDI/VOCA.

Convestenics doo Beograd (kojeg podržava MLE GmbH Dizeldorf, Nemačka) je kreator, organizator i nosilac brenda InterConnect serije događaja. To je potpuno privatna, nezavisna organizacija. Convestenics ima iskustva u organizovanju i doprinošenju vodećim globalnim samitima, na najvećim sajmovima automobila (Minhen, Frankfurt, Detroit, Šangaj), i potrošačke elektronike (Las Vegas) i ostalim vodećim događajima u automobilskoj industriji, u regionu Štutgarta, Bohumu, Geteborgu i Ženevi.

Deo DNK Convestenics-a čini globalni konsalting i iskustvo i mreža u oblasti nabavki, uključujući razvoj i transformaciju organizacija i njihovih odbora. Takođe postoji vodeće svetsko iskustvo u definisanju i optimizaciji globalnih, otpornih lanaca snabdevanja, kako za preduzeća tako i za međunarodna MSP. U oba ova iskustva postoji evidencija u region Zapadnog Balkana.